Descriere
Material: metal vopsit cu vopsea rezistenta la căldură , fier , lemn
Dimensiuni: dimensiunea cuptorului:35x29x30cm, cenusar :31x10x22cm ; lungime tija 63 cm ,diametru maxim tija 5,5 cm
Greutate: 5,35 kg / set
Curățarea: spălați cu detergent lichid. Nu-l înmuiati!
Reteta:
Ingrediente: 500 g făină, 50 g zahăr, 1 gălbenuș de ou, 20 g drojdie, 50 g unt topit, lapte, sare.
Mod de preparare: drojdea se pune în lapte călduț , adăugați zahăr, gălbenușul de ou , făină , un pic de sare și untul topit. Facem un aluat moale, dupa care il lasam la dospit.
Intindeti subțire și tăiait benzi de nu deget latime . Tija o ungeti cu ulei, apoi infasurati benzile de aluat pe tija , astfel încât sa se petreaca un pic una peste alta.
Așezați tijele pe suport și coaceți aluatul pe cărbune incins. Trageți cozonacul de pe tija , si inca fierbinte tavaliti in nucă , scorțișoară sau nucă de cocos.
Se pot praji 2 cozonaci in paralel.
Vă dorim pofta buna !