Descriere
Material: lemn, metal
Dimensiune: lungime 34 cm inclusiv maner; suprafața de coacere are 16 cm lungime și 3 cm diametru; tava are 17,5*17,5*3,3 cm
Greutate: 795 g/set
Curățare: spălați cu detergent lichid neutru. Nu vă înmuiați!
Coaceți un kurto-kalacs!
Ingrediente: 500 g faina, 50 g zahar, 1 galbenus de ou, 20 g drojdie, 50 g unt topit, lapte, putina sare.
Mod de preparare: Se amestecă drojdia în puțin lapte călduț, apoi se adaugă zahărul, gălbenușul de ou și făina cu un praf de sare și unt topit. Din el facem un aluat moale, care se dublează.
Apoi întindeți-l subțire și tăiați-l în fâșii late degetele. Ungeți puțin tava de copt, apoi înșurubați aluatul pe ea, astfel încât să se suprapună puțin la îmbinări.
Turnați ulei în vasul mic de metal și încălziți-l pe aragaz. Puneți bețișoarele în uleiul încins și prăjiți aluatul până se înroșește pe aragaz. Scoateți tortul din cuptor și rulați-l în zahăr de nucă/scorțișoară sau nucă de cocos mărunțit cât este încă cald.
Puteti pune in tava doua chifle cu coarne in acelasi timp, cat se coace, pregatiti urmatoarea portie pentru celelalte doua betisoare.
Bucura-te de masa ta!